Adományi adatbázis

Program neveSzervezet neveTelepülésTámogatás összege
Adományi programAutonómia AlapítványBudapest4 000 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

OSI által támogatott MtM program („EU forrásokkal a romák integrációjáért”) előfinanszírozása.

Adományi programVédegyletBudapest2 500 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

EuropAid (DCI-NSA-ED/2009/202-375 és DCI-NSAED/2009/165) pályázatok előfinanszírozása

Adományi programPolyán EgyesületMikóháza500 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER pályázatának előfinanszírozására.

Adományi programZöldutak Módszertani Egyesület (ZÖME)Alsópetény2 500 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás egy utófinanszírozott Leader projekt megvalósításához

Adományi programLevegő MunkacsoportBudapest3 000 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás a „Négy fal között - egészségesen" (KEOP 6.1.0/B/11-2011-0094) projekt megvalósításához.

Adományi programA Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú EgyesületVeszprém1 500 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

ÁROP 1.1.14 pályázat előfinanszírozása

Adományi programEnergia Klub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ EgyesületBudapest7 000 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás utófinanszírozott pályázatok megvalósításához.

Adományi programMagosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai AlapítványVác3 849 286 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás a „Mind the Gap ,bridging the learning gap between schools and society” c. pályázat (503413-LLP-1-2009-1-HU-COMENIUS-CMP) utófinanszírozott pályázat megvalósításához.

Adományi programCivil Rádiózásért AlapítványBudapest3 500 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Visszatérítendő támogatás nonprofit műsorszolgáltatásra.

Civil érdekérvényesítésSzélkiáltó Természetvédő EgyesületKiskunhalas150 000 Ft

Utazási költség támogatás - Zöldek Országos Találkozója

A zöld szervezetek XXII.Országos Találkozója 2012. március 15-18 között került megrendezésre Kiskunhalason. Az Alapítvány a találkozóra érkező résztvevők közül a kisebb hazai zöld szervezetektől, valamint határon túli magyar zöld szervezetektől érkező tagok utazásához nyújtott támogatást. Szervezők: Szélkiáltó Egyesület és a CSEMETE Egyesület

Adományi programArtemisszió AlapítványBudapest6 000 000 Ft

Visszatérítendő támogatás

Grundtvig projekt előfinanszírozása

ZöldövezetPilisi Összefogás EgyesületPilis165 000 Ft

Pilisi Zöldövezet

A projekt különösen nagy hangsúlyt fektetett a helyiek bevonására. Mind a tervezés, mind a munka során fontos volt a helyiek véleménye: a meghívókat és felhívásokat személyesen juttatták el a szervezők a helyieknek. A módszer sikerességét mutatja, hogy minden elültetett fának (113 db) lett gazdája, aki az ültetés utáni gondozást is vállalta.

ZöldövezetPátria Faluközösségi EgyesületVértesszőlős533 347 Ft

Vértesszőlősi park

Az egyesület a község központi részén lévő terület parkosítását végezte el (30 db fa, 680 cserje, pihenőpadok, asztalok, szemetesek és kerékpártárolók) a helyi önkormányzat segítségével. A programban több mint százan vettek részt: egyesületi tagok, önkormányzati dolgozók, óvodás és iskolás gyermekek és szüleik, valamint a falu lakossága és más civil szervezetek tagjai. A munka nem ért ezzel véget, a park további fejlesztését is tervezik (gyepesítés, kerítés).

ZöldövezetÜGYESEN EgyesületNagylózs398 500 Ft

Csarnoktéri Összefogás Nagylózson

A település egyetlen gondozatlan területét alakították parkká a helyi óvodások, iskolások, felnőttek és idősek. Nemcsak növényeket ültettek, de felújították a szobrokat, a madáretetőt, valamint a helyi mesteremberek padokat és információs táblákat is készítettek. A farsangi bálon gyűjtött pénzből készült el a parkban található hulladékgyűjtő és kerékpártároló. A hamarosan elkészülő „Madárvár”-ban a gyerekek megfigyelhetik majd az élőlényeket.

ZöldövezetZalaszentbalázs SportegyesületZalaszentbalázs608 000 Ft

Új pihenőpark Zalaszentbalázson

A sportegyesület tagjai és a helyi önkéntesek a futballpálya környékének parkosításába, a játszótér megújításába fogtak a program keretein belül. A 100 önkéntes 36 fát, 22 cserjét és 200 virágot ültetett el. A parkba szemeteseket, asztalokat, padokat, favonatot állítottak fel és szalonnázó helyet alakítottak ki.

ZöldövezetKistérségi Egyesület a Kulturált Szabadidő EltöltéséértPüspökladány400 000 Ft

Vegyük be a Gólyavárat!

A program során a Kistérségi Egyesület a Kulturált Szabadidő Eltöltéséért szervezet koordinálásával egy 1 hektáros erdős részből 1500 m2 területet sikerült rehabilitálni. Összesen 25 db fát ültettek el, valamint megtisztítottak egy 50 méter hosszú útszakasz a fák között. A programban 22 önkéntes, valamint helyi gazdasági társaságok illetve lokális intézmények is rész vettek, s a megvalósításban jelentős szerepet vállalt az önkormányzat is. A fák ültetésben az Erdészeti Intézet, a szemét összegyűjtésében és annak elszállításában különböző eszközökkel a Városüzemeltető Kft vett részt. Az önkéntesek csapata a szervező egyesületen kívül az Ifjúsági Ház dolgozóiból, valamint a Szalóczi és Társa Betéti Társaság tagjaiból állt össze.

ZöldövezetHosszúvölgyért EgyesületHosszúvölgy500 000 Ft

Kultúrház és közösségi tér

Az egyesület a település kultúrháza mögötti területet alakította közösségi térré. A pihenőhelyre fákat ültettek, padokat helyeztek ki, és egy szabadtéri kemencét is építettek, így mostantól lehetőség lesz közös sütésre, találkozók megszervezésére. Ugyanakkor az elültetett fákról és bokrokról a közös szüretek alatt termést is be lehet takarítani.

ZöldövezetÖsszefogás Sülysápért EgyesületSülysáp600 000 Ft

Összefogás a zöldebb Sülysápért

Az Összefogás Sülysápért Egyesület a helyi önkormányzattal együttműködve egy eddig elzárt területet alakított nyitott köparkká Sülysápon. Az eddig elzárt kert körül elbontották a kerítést, megújították a növényzetet, sétálóutat építttek, sőt, még egy tavat is kialakítottak

ZöldövezetSopronkövesdi Nyugdíjas EgyesületSopronkövesd559 755 Ft

Sopronkövesdi parképítés

Sopronkövesden a helyi nyugdíjas egyesület pályázta meg és fogta össze a Zöldövezet programot, amelynek során egy korábban kihasználatlan területet alakítottak közösségi parkká. Annak ellenére, hogy ez volt az első nagyobb akciójuk, a munkálatokba igen sok helyi lakost sikerült bevonniuk: az általános iskola tanulói és tanárai a csemeteültetésben, a horgászegyesület tagjai a padok, szeméttárolók összeállításánál és telepítésénél segítettek, a falu többi önkéntese pedig szinte minden munkafolyamatban részt vett. Kaszáltak, kerítést bontottak, terepet egyengettek, kijelölték a park útjainak nyomvonalát, valamint a fák helyét. Az egyesület elnöke szántotta fel és boronálta el a területet, önkéntes munkában, felajánlásként. A virágok és fűszernövények ültetését a falu idősebb asszonyai végezték. A tavaszi nagy szárazság miatt az öntözéshez igencsak sok vizet kellett felhasználniuk, hogy a csemeték életben maradjanak. A parkért aggódók - amikor csak tudtak – mentek, s öntözték a növényeket. Végül elkészült a park, amit az átadó ünnepségen a polgármesterrel együtt avattak fel.

ZöldövezetTiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú AlapítványHódmezővásárhely300 000 Ft

Lakótelepi Oázis 2011

Az alapítvány a Hóstói lakótelep gördeszka- és görkorcsolyapályáját tette színesebbé: 120 db cserjét és 34 db őshonos fát ültettek a környékére. A munka megmozgatta a helyi lakosokat, 100 önkéntes dolgozott együtt: az alapítvány önkéntesei, helyi diákok, lakótelepi lakók, olvasókörök tagjai, valamint egy helyi vállalkozó.

ZöldövezetHarmónia Szabadidő és Kulturális Köszhasznú EgyesületSzajol202 400 Ft

Civilek a zöld környezetért

Az egyesület egy 2010-ben kialakított közösségi teret fejlesztett tovább a projekt során, 330 bokor elültetésével. A helyi civil szervezet, az általános iskolások és a MOL önkéntesei is kivették részük a munkából. A kibővített park azóta is fontos szerepet tölt be a közösségi kapcsolatok megerősödésében.

ZöldövezetNémet Klub Kulturális (Barátsági) EgyesületGeresdlak300 000 Ft

Kell egy hely…

Az Egyesület a település központjában található területet kívánja közparkká alakítani, melyet kb. 30 fa és 50 bokor ültetésével tennék zöldebbé. A padok, asztalok kihelyezésével a hely nem csak barátságosabb, de kényelmesebb is lesz az idelátogatók számára. A programban a helyi óvoda és iskola, az önkormányzat, valamint helyi civil szervezetek is részt vesznek.

ZöldövezetVisznek község polgárőrségeVisznek583 300 Ft

Ökovisznek

A kultúrház körüli park kialakításakor a tervezésben és kivitelezésben nemcsak az önkormányzat, de a helyiek is részt vettek (iskolások, vállalkozók, nyugdíjasok, magánszemélyek). A kezdeti nagytakarítást, majd pedig a parkosítási munkákat 44 önkéntes végezte. Emellett a helyi nyugdíjasok még virágoskertet is kialakítottak, melyet azóta is gondoznak.

ZöldövezetBorostyán Hagyományőrző és Kulturális EgyesületÖrményes242 600 Ft

A Glaeser kastély udvarának beültetése (Zöldövezet 2011)

A munka során a központi elhelyezkedésű Glaser Kastély udvarán alakítottak ki egy szabadidőparkot, melynek tervezésekor bevonták a község lakosait, az általános iskola tanulóit, az óvodásokat, a helyi gondozási központ ellátottjait, helyi vállalkozókat és magánszemélyeket is. A közösen kialakított terv után 12 db fát, 214 db cserjét és 110 db virágot ültettek el. A park azóta is a helyiek kedvelt helye, és átadása óta több közös főzést is rendeztek itt.

ZöldövezetKimle Község Önkéntes Tűzoltó EgyesületeKimle508 333 Ft

Együtt a Cseregléért

A településen egy nagyobb 'gödör' közparkká alakítása volt a cél. Első körben lejárót építettek hozzá, hogy le lehessen jutni a területre, majd egy új homokozót és egy bográcsozót építettek. Emellett kialakítottak egy 500 gyertyánból álló növénylabirintust is, amit a helyi iskolások terveztek meg. A mintegy 100 helyi önkéntes nagy lelkesedéssel fogott a munkához az önkormányzat és helyi vállalkozók segítségével.

ZöldövezetMag Ház EgyletPusztaföld431 600 Ft

A falunk ékköve

Pusztaföldvár két „faluja” közt elterülő területet beültetésére vállalkoztak a helyiek. A sikeres előkészítés (többszöri meghirdetés, személyes megkeresések) eredményeként a helyi lakosok 20%-a (majdnem 400 fő) vett részt a munkában, amely során 35 fát, 150 cserjét és 300 virágot ültettek el. A szomszéd teleülésekről is érkeztek segítők. A közös munka jellegét mutatja, hogy a park nevét is közösen, egy verseny keretén belül választották ki.

ZöldövezetElőszállási Gyermek-és Ifjúsági AlapítványElőszállás540 000 Ft

Előszállási Cifrakert rehabilitációja

A projekt során egy az állami gondozottak pihenő- és játszóparkját újították fel, melyet az elmúlt 20 évben teljesen elhanyagoltak. Olyan családi kertet terveztek, ahol kicsik, fiatalok, idősek egyaránt jól érezhetik magukat. A 179 önkéntest bevonó munka során fákat, cserjéket ültettek, megtisztították a kerti utakat, padokat, asztalokat helyeztek ki és felújították a lánc- és mérleghintákat. Emellett a fiatalok számára tűzrakó helyet alakítottak ki, s a csónakázótónál lévő hidat is rendbe tették.

ZöldövezetKarancsaljáért AlapítványKarancsalja315 625 Ft

Karancsaljai összefogás a parkért

A helyiek egy négyéves projekt kezdeti lépéseit tették meg az Zöldövezet program segítségével. Ennek során a település központi parkját újították fel. Az iskola tanulói, a szülők, az önkormányzat, a vállalkozók és az egyesület tagjai együtt dolgoztak a park elkészítésén: fákat és cserjéket ültettek. A munka befejeztével a helyiek örökbe fogadtak egy-egy fát, ezzel biztosítva a növények későbbi gondozását.

ZöldövezetTerényi Faluvédő és Segítő EgyesületTerény500 000 Ft

Zöldpark Terény szívében

A terényi egyesület a faluközpont gazos, vizes területének parkosítását vállalta. Az önkéntesek több alkalommal gyűltek össze azért, hogy a 120 fát és 33 cserjét elültessék. Emellett virágágyásokat, asztalokat, padokat és nyársalóhelyet is építettek. Mindebben a MOL Nyrt. önkéntesei és az ELTE TÁTK néhány hallgatója is segített.

ZöldövezetKörnyezetvédő Egyesület ÉrdÉrd300 000 Ft

Pihenőpark Érd-Parkvárosban

A Környezetvédő Egyesület célja a helyi lakosok által korábban jelzett, parkosításra alkalmas Diófa-Cseresznyefa-Akácfa utcák találkozásánál elterülő terület parkosítása, köztérré formálása volt. A területre összesen 10 db fát és több mint 510 tő cserjét ültettek el, majd pedig a nyár folyamán egy virágágyással is bővült a közpark.

ZöldövezetToldi-Dombliget Lakóparkért EgyesületDunakeszi400 000 Ft

Lakóparki kertépítés

A programban Dunakeszi egyik lakóparkjának eddig kihasználatlan, rendezetlen területeit tisztították meg és formálták át közösségi parkká. A Zöldövezet támogatás, a helyiek felajánlásai s az önkormányzat segítségével pihenőparkot és sétányt alakítottak ki 40 fa, 95 cserje, 580 tő virág elültetésével, virágládák és szemeteskukák kihelyezésével.

ZöldövezetKakasd Iskolásaiért Szülői EgyesületKakasd500 000 Ft

Kakasdi iskolaudvar felújítás

A szülői egyesület segítségével a helyiek az iskola udvarát újították fel. Először padokat és szemeteseket készítettek, majd az új biciklitározók is helyükre kerültek. Ezután fogtak a park zöldítésébe, amely során több száz növényt ültettek el. A mindenki számára nyitott park az egész település számára vonzó hellyé vált.

ZöldövezetTeremtőkert Kulturális és Művészeti Alkotó EgyesületTordas350 000 Ft

Közösségi tér a Szent László-pataknál

Az egyesület a falu közepén lévő patak mellett alakított ki egy többfunkciós közösségi teret. A munka során kb. 120 iskolás tisztította meg az iskola és patak közti területet, a helyiek pedig fákat és bokrokat ültettek. Egy helyi vállalkozó padokat készített, így volt hol kipihenni a munka fáradalmait.

ZöldövezetAjka és Térsége Civil Szervezetek SzövetségeAjka810 670 Ft

Generációk ligete

A projekt során létrehozták a „Generációk ligetét”, ahol minden helyi lakos nyugodtan pihenhet és közös szabadtéri programokat szervezhetnek. A munkából minden korosztály kivette a részét: óvodások, iskolások, középkorúak és idősek együtt ültették a fákat (55 db), cserjéket (800 db) és a virágokat (100 db). Emellett készítettek még padokat, asztalokat, kutat, sziklakertet, kerékpártárolót, hulladékgyűjtőt és madáretetőt is.

ZöldövezetNagycsaládosok Petőfiszállási EgyesületePetőfiszállás730 000 Ft

Közös utunk

Az Egyesület a helyi művelődési ház és könyvtár elhanyagolt udvarát alakítja át rendezett parkká. Mivel a terület mellett óvoda és iskola is működik, így a helyet elsősorban gyerekbaráttá kívánják formálni. Emellett ez a park fog teret adni a város nagyobb rendezvényeinek is. Fákat, cserjéket ültetnek, asztalokat, szeméttárolókat helyeznek ki, de egy szalonnasütésre alkalmas helyet is kialakítanak, s egy pergolát is felállítanak.