BevezetőIdőszalag 2009Adományi adatbázisEsemények
Lezárult a Norvég Civil Támogatási AlapElindult a ZÖME (Zöldutak Módszertani Egyesület)Megjelent a ZöldútmutatóÁlom és rémálom: tanulmány a támogatási jogviszonyrólA legkisebbek a legjobbak – Év Adományozottja és Valódi Civil Partnerségért díjátadó
MagunkrólMunkatársakElérhetőségekPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Elindult a ZÖME

Zöldutak Módszertani Egyesület

A ZÖME azért jött létre, hogy a Zöldút, mint környezettudatos, közösségi alapú térség- és turizmusfejlesztési módszer minőségét garantálja és összefogja a magukat zöldutasként meghatározó hazai kezdeményezéseket. E cél érdekében az egyesület két legfontosabb feladata, hogy széles körben népszerűsítse a zöldút módszert, másrészt a működő zöldutak között biztosítsa a zöldutas közösségek könnyebb kommunikációját, tapasztalat­cseréjét. Az Egyesület 5 tagú vezetőségében helyet foglalnak a Cserháti Zöldút, az Örökségeink Útján Zöldút, a Budavidék Zöldút, a Pilisi Zöldút és az országos programkoordináció képviselői is.

A ZÖME megjelenését, a hazai zöldutak bemutatását és híreinek terjesztését segíti az önálló www.zoldutak.hu honlap, amelyet hosszabb előkészítés után november óta láthat a nagyközönség. Az oldal egyaránt szolgálja az új élményekre vágyó látogatók felvilágosítását, illetve a zöldútfejlesztők kommunikációját és tapasztalatcseréjét. Az általános bemutatkozáson túl megtalálható rajta a hat már működő hazai zöldút ismertetése, a kapcsolódó szakmai anyagok és nemzetközi kitekintés is. Folyamatosan bővülő szolgáltatásai közül a sajtóanyagok és az eseménynaptár érdemelhet kiemelt figyelmet, kedvcsinálónak pedig zöldutas rendezvényeinkről készült filmjeink letöltését ajánljuk.