NyitóoldalAdományozásEsemények
Közösségi kezdeményezések és regionális együttműködés Kelet-Európában 2000 után – Fórum a CEU-nZöld elnökök a Budakeszi Vadasparkban – A Zöldút program rendkívüli bemutatójaJótékonysági aukcióZöldút stand Kapolcson
Zöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Jótékonysági aukció

Az aukciós szezonban szokatlan – zöld – színt képviselt az Ökotárs Alapítvány 2007-ben, immár másodszor megrendezett jótékonysági árverése. A Művészet/Természet/Védelem jegyében megrendezett kortárs képzőművészeti aukció bevételéből mind az alkotók, mind az Ökotárs Alapítvány által támogatott természetvédelmi projektek részesülnek. Így a jótékonysági árverésen való részvétellel a vásárlók nem csak egy kortárs művészeti műalkotással, és e szféra támogatásának érzésével lehetnek gazdagabbak, hanem egyúttal támogatják a hazai természetvédő- és megőrző programokat is.

Ismét a kortárs képzőművészet ismert és elismert, több generációt képviselő alkotói adtak munkákat (grafika, festmény, fotó és kisplasztika): Banga, Csontó, Csorba Simon, ef Zámbó, Ézsiás, Fajó, Fehér, fe Lugossy, Ferdinánd, Gellér B., Gyémánt, Győri, Hadházy, Herencsár, Hévizi, Kondor, Orosz, Pasqualetti, Somogyi, Sulyok, Székely, Szemadám stb.

Az árverést megelőző kiállításnak és magának az aukciónak a Szinyei Szalon biztosított helyet. A képeket az Axioart műkereskedelmi portálon és az Ökotárs Alapítvány honlapján lehetett megtekinteni.