NyitóoldalAdományozásEsemények
Közösségi kezdeményezések és regionális együttműködés Kelet-Európában 2000 után – Fórum a CEU-nZöld elnökök a Budakeszi Vadasparkban – A Zöldút program rendkívüli bemutatójaJótékonysági aukcióZöldút stand Kapolcson
Zöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöld elnökök a Budakeszi Vadasparkban

A Zöldút program rendkívüli bemutatója

A budapesti World Science Forum elnöki panelje után Sólyom László köztársasági elnök Heinz Fischer osztrák, Stjepan Mesić horvát és Karolos Papoulias görög államfők társaságában november 8-án a Budakeszi Vadasparkba látogatott. Ezt megelőzően az államfők a Magyar Tudományos Akadémián rendezett Nemzetközi Tudomány Világfórum keretén belül a fenntartható fejlődés lehetőségeiről tárgyaltak.

A Vadasparkba látogató elnököket Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója üdvözölte. Ehhez kapcsolódóan egyedülálló alkalom nyílt arra, hogy a Vadaspark munkatársai és partnerei bemutassák a magas rangú vendégek előtt a fenntarthatóságot szolgáló gyakorlati környezet- és természetvédelmi munkájukat, az itt zajló környezeti és természetismereti oktatást, a Vadaspark fejlesztési célkitűzéseit valamint egyes országos és térségi zöld programokat és projekteket.

Itt mutatkozott be az Ökotárs Alapítvány és a Budavidék Zöldút, mely utóbbi célja a térség 12 településén a természeti és kulturális örökségen alapuló aktív turizmus megteremtése. A Zöldút módszer hazai adaptálását és az Ökotárs ebben betöltött koordináló szerepét Foltányi Zsuzsa, az alapítvány tanácsadója ismertette a megjelentekkel, a Zsámbéki-medencében és térségében folyó helyi munkáról pedig Kapovits Judit, a Budavidék Zöldút Szövetség elnökségi tagja beszélt. Maga a Budakeszi Vadaspark a Zsámbéki-medencében futó Zöldút kapujaként szintén aktív szerepet vállal a térség fejlesztésében.