NyitóoldalAdományozásEsemények
Közösségi kezdeményezések és regionális együttműködés Kelet-Európában 2000 után – Fórum a CEU-nZöld elnökök a Budakeszi Vadasparkban – A Zöldút program rendkívüli bemutatójaJótékonysági aukcióZöldút stand Kapolcson
Zöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöldút stand Kapolcson

Idén első alkalommal jelent meg önálló standdal az Ökotárs Alapítvány és a Zöldút program a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon. A Zöld Udvarban felállított sátorban – és a körülötte elhelyezett „mini-Zöldúton” minden nap másik térség illetve Zöldút kezdeményezés mutatkozott be. Az érdeklődők itt nemcsak a Zöldutas „gondolkodásmódot” és az együttműködő hazai térségeket ismerhették meg kiadványokból, filmekről és előadásokon, de helyi kézművesek segítségével maguk agyagozhattak, nemezelhettek, mézeskalácsot díszíthettek, illetve megkóstolhatták a helyi termelők borát, süteményeit és egyéb termékeit is. A hét nap alatt több ezren keresték fel a sátrat.

A rendezvény egyben a Völgy településeinek – Kapolcs, Vigándpetend, Monostorapáti, Taljándörögd, Öcs, Pula és Nagyvázsony – Zöldútra való felfűzését is szolgálta. Helyi civil szervezetek – elsősorban a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület – élénken érdeklődtek a lehetőség iránt. A völgybeli Zöldút létrehozásával a térség ugyanis megmutathatná, hogy a fesztiválon kívül is van „élet”.