NyitóoldalAdományozásZöldútCivil-TársEsemények
Hogyan varázsoljunk újjá egy közteret?Valódi Civil Partnerség és Év Adományozottja DíjJótékonysági aukcióNorvég Civil Támogatási Alap megnyitó konferencia
Magunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánításokIdőszalag

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Norvég Civil Támogatási Alap megnyitó konferencia

Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alap mintegy 6 millió eurós keretének 2008-2011 közötti szétosztására kiírt pályázat megnyitó eseményére a Merlin Színházban került sor, 2008. április 10-én.

„A civil szervezetek meghatározó szerepet játszanak abban, hogy a társadalom minél nagyobb része vegyen részt a demokratizálódási folyamatokban” - mondta nyitóbeszédében Elisabeth Walaas, a Norvég Külügyminisztérium államtitkára.

Walaas hangsúlyozta, hogy a civil társadalomnak forrásokat kell biztosítani ahhoz, hogy hozzájárulhasson a szociális és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Továbbá kifejezte abbéli reményét, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap új együttműködési lehetőségeket fog teremteni magyar és norvég civil szervezetek számára.

A Támogatási Alap négy kiemelt terület támogatásával járul hozzá a civil társadalom erősödéséhez: környezetvédelem és fenntartható fejlődés, civil szervezetek kapacitásfejlesztése, szociális kohézió, gyermek- és egészségvédelem, továbbá a kulturális örökség védelme.

Az alap iránt már a megnyitón igen nagy érdeklődés volt tapasztalható: több mint 200 fő vett részt az április 10-i konferencián, ahol a támogató Finanszírozási Mechanizmus Iroda és a nagykövetség mellett 8 norvég civil szervezet is képviseltette magát.