NyitóoldalAdományozásZöldútCivil-TársEseményekMagunkról / Kapcsolat
MunkatársakElérhetőségek
Pénzügyi jelentésKöszönetnyilvánításokIdőszalag

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Magunkról

Az Ökotárs Alapítvány nem nyereségérdekelt, politikától független, a környezet állapotának javulásáért, a hazai civil szféra és lakosság környezeti érzékenységének és tudatosságának fejlesztéséért tevékenykedő szervezet.

Kérjük, amennyiben egyetért céljainkkal és módjában áll, támogassa alapítványunkat, ezen keresztül a környezetvédelem ügyét.

Köszönettel:
 Móra Veronika
 igazgató

Céljainkból

  • a hazai környezetvédő mozgalom, különösen a helyi környezeti problémákat megoldani képes programok megvalósításának támogatása;
  • a környezetvédő mozgalmak és civil kezdeményezések közötti kapcsolat erősítése, az együttes cselekvés feltételeinek megszervezése és támogatása;
  • környezetvédelmi célú akciók és kampányok kezdeményezése, szervezése, lebonyolítása;
  • részvétel az országos környezeti érdekegyeztetésben és a jogszabályalkotással kapcsolatos szakmai és társadalmi kontroll gyakorlásában;
  • hozzájárulás a hazai környezeti kultúra fejlesztéséhez, az ökológiai szemlélet erősödéséhez, a fenntartható életmódmodellek, életfilozófiák, egyéni és közösségi életstílus-minták ismertté válásához és hatásának növeléséhez.

(idézet az Alapító Okiratból)