Események

Új programunk: Év Fája 2010

A hagyományteremtés szándékával hirdettük meg 2010-ben első ízben “Év Fája” vetélkedőnket, melyre bármilyen szervezet, csoport vagy magánszemély jelölhette kedvenc fáját.

Új projektünk: Kockazatos.hu - Környezet-egészségügyi Információs Portál

2010-ben nagyszabású és az Ökotárs életében újszerűnek számító projekt megvalósításába vágtunk, a kockazatos.hu - Környezet-egészségügyi Információs Portál létrehozásába.

Zöldút

A Zöldút program történetében fontos állomást jelentett 2010-ben a Zöldutak Módszertani Egyesület létrejötte és aktív működésének megkezdése.

A Norvég Civil Támogatási Alap 3 éve

2010-ben lényegében lezárult az Ökotárs Alapítvány és partnerei - a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány-Magyarország - által működtetett 6,3 milliós euró keretösszegű, hároméves pályázati program.

Zöldövezet: visszatekintés 2006-ig

Immár ötödik éve működtettük a MOL-lal közösen a belterületi zöldfelületek közösségi akció keretében történő létrehozását és megújítását szolgáló pályázati programunkat, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy átfogó felmérés keretében vizsgáljuk az eddigi eredményeket és hatásokat.

Civil-Társ: megújuló kapcsolatok

A hivatalba lépett új kormány már a nyár elején meghirdette a nonprofit szektor életét irányító jogszabályok átfogó felülvizsgálatára és reformjára irányuló szándékát.