NyitóoldalAdományozásTermészeti örökségünkZöldútÁltalános segítségnyújtásCivil TársMagunkrólPénzügyi jelentésTámogatóink

Szervezetünk tagja az Environmental Partnership-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöldút

A zöldutak (Greenways) természeti folyosók, ösvények, útvonalak, melyeket ökológiai funkciójuk figyelembevételével használnak sportra, turizmusra, kikapcsolódásra és mindennapi közlekedésre. Hasznosak a természetvédelem, a kulturális örökségvédelem, egészségmegőrzés szempontjából. Esélyt adnak a helyi gazdaság fejlődésére, a természeti erőforrások fenntartható használata mellett, miközben segítik helyi közösségek megerősödését.

Vidéki élettér programunkban 2001 óta támogatjuk helyi közösségek környezettudatos vidéfejlesztési munkáját. Az adományok mellett segítséget nyújtunk információk közvetítésével, módszertani, pályázatírási és egyéb tanácsadással. Nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően tanulmányutak, szakmai találkozók szervezésével igyekszünk segíteni a tapasztalat- és információcserét. 2005-ben Sopron környékén, a Zselicben, az Ipoly mentén és a Dunakanyarban támogattuk civil szervezetek helyi fejlesztési terveit.

Zöldutak Magyarországon – Iránytű útkeresőknek