NyitóoldalAdományozás
Adományi adatbázis 2005StatisztikákPéldák adományainkbólAz év adományozottjaKözép-európai Örökségünk Díj
Természeti örökségünkZöldútÁltalános segítségnyújtásCivil TársMagunkrólPénzügyi jelentésTámogatóink

Szervezetünk tagja az Environmental Partnership-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Autómentes hét

2005-ben a Mobilitás hét alkalmából 2 szervezet autómentes közlekedést népszerűsítő programjában vettünk részt. Sopronban a Castanea Egyesület, Budapesten a Zöld Fiatalok rendezvényét támogattuk.

Az autómentes hét alkalom arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, mennyivel jobb olyan városban élni, ahol kevesebb a szmog, több a zöldterület, jobbak a fenntartható közlekedési lehetőségek, és kevesebb az autóhasználat.

A soproni Castanea Közlekedési Kerekasztalt szervezett a város és környékének közlekedését meghatározó cégek, hatóságok, társadalami csoportok és civil szervezetek részére. A rendezvény eredménye, hogy a városi közlekedés tervezői az érintett civileket is bevonják a soproni közlekedés újjátervezésébe, és a leendő kerékpárutak nyomvonalának kialakításába.

Budapesten a Zöld Fiatalok az ARC plakátkiállításon biciklis akadálypályával, bringaszobrászattal, és Still We Ride filmbemutatóval várták az érdeklődőket.