NyitóoldalAdományi ProgramZöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Kerekítsd a világot!

Kampány a globális szolidaritásért

Globalance logo A világot szemmel látható egyenlőtlenségek feszítik. A fejlett országokat jólétük fokozása foglalkoztatja, míg a Föld népességének jelentős része számára az elemi anyagi biztonság, a béke vagy az egészséges környezet csak vágyálom.

A Föld gömbölyű, de a világ nem kerek.

Magyarország a globális összefüggések rendszerébe bekapcsolódva sincs igazából tisztában a világméretű problémák természetével és az abban játszott szerepével. EU-tagként hivatalosan is a globalizációból profitáló „első” világ része lettünk, ez pedig felelősséggel és elvárásokkal is jár. A döntéshozatal sok szempontból eltávolodott tőlünk, mégis számos eszközzel tud bárki részt vállalni a világ igazságosabbá tételében. Szimbolikus gesztusok és konkrét eredménnyel járó cselekvési formák – a tudatos vásárlás, internetes tiltakozás, fogyasztói bojkottok, takarékosság az erőforrásokkal, önkéntesség idehaza és távoli kontinenseken, a hulladéktermelés csökkentése, a közösségi közlekedés és városi biciklizés preferálása, a rendszeres adományozás, vagy a külpolitikai kérdésekben gyakorolt tudatos véleménynyilvánítás – lokális és globális szinten is kerekebbé tehetik a világot!

Az Ökotárs Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet), az Anthropolis Egyesület, a Zöld Fiatalok és a HAND Szövetség közös magyarországi kampányt indított, hogy a globális szolidaritás gondolatát és eszközeit, a nemzetközi humanitárius és fejlesztő munkát, valamint az ebben tevékenykedő magyar civil szervezeteket minél többen megismerjék.

www.globalance.hu