NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Magyar Közlekedési Klub Egyesület

Vonattal – a mellékvonalakon is!

A klub 1991-ben alakult; létrejöttét a gépjárműforgalom rohamos növekedése és az ebből adódó környezet- és életminőségromlás megakadályozása motiválta. A támogatott projekt keretében rendszeres figyelemfelkeltő és tapasztalatszerző utazásokat tettek a megszűnéssel fenyegetett vasúti mellékvonalakon, például Sirokra, Tiszafüredre és más, turisztikai vonzerővel is rendelkező célállomásokra. A mellékvonali utazások társadalmi ösztönzésére tájékoztató füzetet adtak ki és vasúti kilométergyűjtő mozgalmat hirdettek. Szakmai konferenciát szerveztek a mellékvonalakról mindkét oldal részvételével, melynek produktumaként ajánlást juttattak el a parlament közlekedési bizottságához, elnökéhez, a közlekedési miniszterhez és a miniszterelnökhöz.