NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöld Kör

Hajdú-Bihar megyei környezetvédő szervezetek együttműködése környezetvédelem és a szakmai érdekérvényesítés érdekében

A korábban Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Kör néven ismert szervezet az Ökotárs Alapítvány támogatásával 2006-ban új környezetvédelmi koordinációs és tanácsadó irodát nyitott Debrecenben. Míg a megye kisebb településein erős civil szervezetek vannak, addig a cívisvárosban – eltérően más megyeszékhelyektől – nincs olyan jelentős zöld szervezet, amely a környezet- és természetvédelmi érdekeket hatékonyan tudná képviselni. A lakosság sem tudott környezeti problémáival hova fordulni, hiányzott az a stabil iroda, amely folyamatosan és megbízható módon elérhető, és amely a lakosság környezeti problémáira gyors választ és segítséget nyújtana.

Az iroda létrehozásával a szervezet egyben elő kívánja segíteni a Hajdú-Bihar megyei környezet- és természetvédő szervezetek együttműködését, az összefogás fejlesztését, a különböző döntéshozatali fórumokon való érdekérvényesítést és a közös programok szervezését is.