NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Rákoscsaba Újtelepért Egyesület

Bányatelek társadalmi ellenőrzése Budapest XVII. kerületében

A Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület 1994-ben alakult, a városrész életkörülményeinek javítása és a helyi érdekképviselet céljából. A szervezet támogatja a környezet-helyreállítási programokat, részt vesz az új beruházásoknak és más közérdekű információknak a helyi nyilvánossággal való megismertetésében, valamint megalakulásától kezdve nagy hangsúlyt fektet a Naplás úti volt kavicsbányák és az ott kialakított szemétlerakó telep környezetszennyezési problémáinak megoldására.

A szervezet e programja keretében az M0-ás autópálya építése miatt szükségessé vált új bányatelep szabályszerű, a bányahatósági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő működésének társadalmi ellenőrzése érdekében monitoring rendszert kíván működtetni. Az egyesület úgy látja, hogy az önkormányzat az előkészítési, engedélyeztetési eljárásnál több lényeges szempontot nem vett figyelembe. Azt kívánják elérni, hogy a bánya működése a közeli lakott területnek minél kisebb szennyezést okozzon, szabályszerűen üzemeljen és a rekultivációs munka se maradjon el.