NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Retextil Alapítvány

Retextil Tribe akciócsoport

A Retextil Alapítvány 2004-ben alakult Pécsett annak érdekében, hogy terjessze és átadja a retextil know-how-t, azaz a háztartási és ipari textilhulladék újrahasznosításának egy speciális és eredeti módszerét. Ez egyben a közös emberi alkotóképességet is építi. A hagyományos textiltechnikából kiindulva csökken a környezetünkben felhalmozódó háztartási textilhulladék mennyisége. A Retextil tárgy/termék készítése nem igényel más energiaforrást, csak az emberi energiát. A módszer alkalmazása különösen jó hatással van csoportok, emberek együttműködésére. Az Ökotárs Alapítvány adományával egy szállítható, a program bemutatására és tanítására alkalmas sátrat vásárolt a szervezet.