NyitóoldalAdományi ProgramZöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / Kapcsolat
MunkatársakElérhetőségek, adatokDíjak, elismerések
Pénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Díjak, elismerések

Kerékpárosbarát civil szervezet

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2006-ban első alkalommal hirdette meg a „Kerékpárosbarát Munkahely” pályázatot, amelyen keresztül a Minisztérium kis-, közép- és nagyvállalat, közintézmény és nonprofit szervezet kategóriákban díjazta a munkáltatók, intézmények példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit.

Az Ökotárs Alapítvány „A kerékpáros civil mozgalomban kifejtett tevékenységéért” vehetett át elismerő oklevelet Bodor Ádámtól, a GKM kerékpárügyekért felelős miniszteri megbízottjától. Az Alapítvány több, a „szelíd közlekedést” népszerűsítő, serkentő pályázatot támogatott az elmúlt években, köztük a Critical Mass felvonulást és hozzá kapcsolódó Föld Napi rendezvényeket, vagy a rákoskerti vasúti állomás felújítását és kerékpáros központ kialakítását, amely lakossági kezdeményezésre indult, de az akciót az Ökotárs is támogatta.