NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Az év adományozottja

„Az Év Adományozottja” díjat – az alapítvány kuratóriumának döntése értelmében – 2006-ban megosztva a budapesti SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesületet és a veszprémi Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület vehette át az Ökotárs 15 éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. A két egyesület innovatív kezdeményezésekkel, programjaik professzionális végrehajtásával, valamint adományaik megbízható, átlátható felhasználásával érdemelte ki díjat.

SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület

A SZIKE Egyesület elsősorban az M0-s körgyűrű továbbépítésének engedélyezése körüli visszásságok feltárása kapcsán vált ismertté. A jelentős számú média-megjelenés – és a hirtelen jött népszerűtlenség – sajnálatos módon teljesen elnyomta az egyesület kiemelkedő, értékes környezetvédelmi tevékenységét. Olyan, törvényben biztosított társadalmi részvételi jogok eredményes gyakorlása miatt érte őket sok támadás, amelyek következetes érvényesítése nélkül a demokratikus alapelvek is sérülnek, a környezeti szempontok mellőzése mellett.

Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület

A Csalán Egyesület hosszú évek óta jelentős szerepet játszik Veszprém és környéke környezet- és természetvédelmi programjainak elindításában és fenntartásában. A fogyasztóvédelem és a környezeti nevelés területén végzett munkája, valamint faültetési programja egyedülálló a térségben.