NyitóoldalAdományi Program
Példák adományainkbólAdományi adatbázisStatisztikákAz év adományozottjaKözösségi faültetésAlternatíva az atomenergiára
Zöldút ? VidékfejlesztésCivil TársKerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Közösségi faültetés

Az Ökotárs Alapítvány és a MOL összefogásából született környezetvédelmi program célja a zöld felületek növelése őshonos fafajták telepítésével, valamint a helyi közösségek összefogásának és környezettudatosságának elmélyítése volt.

A 2006-ban első ízben meghirdetett program eredményeként hazánkban 65-ből 10 sikeres pályázó láthatott munkához az ősz folyamán, hogy többszáz önkéntessel közösen, egy közel Margitszigetnyi területet változtassanak zöldebbé. Adományi lista ››

A regionális kezdeményezés a szomszédos országokban – Romániában és Szlovákiában – is nagy sikert aratott. Közel 30 000 fa és csemete, valamint több mint 6500 virág került elültetésre, összesen 6 millió forint értékben, közösségi rendezvények keretében.

A program folytatásaként és kiszélesítéseként 2006 végén jelent meg a „Zöldövezet” pályázat felhívás, belterületi, közösségi használatú zöldterületek – közparkok és -kertek – helyi összefogással való létrehozására és felújítására.