NyitóoldalAdományozás
Adományi adatbázisStatisztikákNyitott társadalom – Egészséges KörnyezetZöldövezetÉlő TiszaZöld Forrás 2007
EseményekZöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöld Forrás 2007

Év elején a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) az Ökotárs Alapítványt bízta meg a 2007. évi „Zöld forrás” programjának külső lebonyolításával. Összesen 475 pályázat érkezett be a minisztériumhoz, melyből 160 pályázat majd 104 millió Ft támogatásban részesült, három témakörben:

  • társadalmi szerepvállalás a második Nemzeti Környezetvédelmi Program tematikus akcióprogramjai célkitűzéseinek megvalósításában: a beadott 223 közül 69 program (36 350 000 Ft);
  • környezeti oktatást, nevelést célzó programok megvalósítása: a beadott 146 közül 53 program (9 500 000 Ft);
  • az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével összefüggő feladatok megvalósítása: a beadott 102 közül 41 program (58 000 000 Ft).

Az Ökotárs Alapítvány külső lebonyolítóként és független szakértőként működött közre a pályázatok formai és tartalmi elbírálásában. Feladata többek között a minisztérium és a nyertes pályázók közötti szerződések előkészítése, majd a megvalósuló programok nyomon követése, és ellenőrzése volt, mely utóbbi 2008-ra is áthúzódik.

A nyertes pályázatok listája megtalálható az alapítvány, illetve a KVVM honlapján.