NyitóoldalAdományozás
Adományi adatbázisStatisztikákNyitott társadalom – Egészséges KörnyezetZöldövezetÉlő TiszaZöld Forrás 2007
EseményekZöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Zöldövezet

Az Ökotárs Alapítvány a MOL-lal együttműködve 2006 szeptemberében másodjára hirdette meg regionális környezetvédelmi pályázatát. A beérkező pályázatok elbírálása 2007 elején zajlott le – a sajtótájékoztató keretében megrendezett ünnepélyes eredményhirdetés február 1-én volt.

A korábbi sikeres együttműködésre alapozva, a MOL és az Ökotárs Alapítvány hosszú távú szakmai munkája folytatásaként írta ki a Zöldövezet Programot. Az első körhöz képest a program mind forrásaiban, mind célkitűzésében bővült: az „egyszerű” faültetésen túl civil szervezetek és iskolák támogatásán keresztül járult hozzá települési zöldterületek közösségi összefogásban való létesítéséhez illetve megújításához.

A Programot Magyarországon, Romániában és Szlovákiában gyakorlatilag ugyanazon feltételekkel és hasonló kereteket meghatározva indította útjára a két szervezet, országonként 10 millió forintos adományi kerettel. Hazánkban rendkívül élénk érdeklődés övezte a programot. A beadási határidőre több mint 200 pályázat érkezett, melyek közül 33 szervezet, illetve intézmény nyert el – 100–700 ezer forint közötti – támogatást.

Zöldövezet Díj

2007-ben adtuk át az első Zöldövezet Díjat – és az ezzel járó pénzjutalmat – annak a pályázónak, aki a 2005–6. évi pályázaton, a Közösségi Faültetési Program keretében nyert összeget a leghatékonyabban használta fel. A Zöldövezet Díjat a Mihálygergéért Alapítvány nyerte el. A díjat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, Keszei István készítette.