NyitóoldalAdományozás
Adományi adatbázisStatisztikákNyitott társadalom – Egészséges KörnyezetZöldövezetÉlő TiszaZöld Forrás 2007
EseményekZöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Nyitott társadalom – Egészséges Környezet

Új pályázati kiírás

2007-től általános adományi programunk átalakult, célirányosabbá vált. Ezt részben a szükség hozta így: a támogatható célok leszűkítésével hatékonyabban tudtuk hasznosítani a rendelkezésünkre álló korlátozott adományi keretet. Az új pályázati kiírás összeállításánál elsősorban azt tartottuk szem előtt, hogy olyan ügyeket, témákat karoljunk fel, amelyek más forrásból nem, vagy csak igen nehezen tudnának támogatáshoz jutni.

Nyitott társadalom – egészséges környezet címmel így új adományi program lépett a régi „általános” helyébe. Ennek célja a környezeti érdekérvényesítést, a döntéshozatalban való társadalmi részvételt és nyilvánosságot valamint a környezeti konfliktusok megoldását szolgáló („watchdog” jellegű) tevékenységek támogatása. Az új kiírásra 2007-ben 44 pályázat érkezett melyből 29 kapott összesen 11 284 943 Ft támogatást az Adományi Bizottság döntése alapján.

A támogatott programok listája az adományi adatbázisban tekinthető meg.