NyitóoldalAdományozás
Adományi adatbázisStatisztikákNyitott társadalom – Egészséges KörnyezetZöldövezetÉlő TiszaZöld Forrás 2007
EseményekZöldút – VidékfejlesztésCivil TársMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Élő Tisza

Az Élő Tiszáért – Tisza Biodiverzitás – Program a természetkímélő ártéri tájgazdálkodás meghonosítását kívánja elősegíteni a Tisza magyarországi vízgyűjtője területén. A 2005-től 2008-ig tartó programot az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és a Globális Környezetvédelmi Alap (GEF) finanszírozza. Az Ökotárs e programban is lebonyolítóként működik közre: a pályázatok adminisztratív kezelése mellett az Élő Tisza Szövetség szakértőinek munkáját is segíti.

A program hat mintaterületen – így a Beregben, a Bodrogközben, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet környékén, a Borsodi Mezőségben, Nagykörűn és a Kis-Sárréten – nyújt szakmai, illetve pénzügyi támogatást olyan gazdálkodási rendszerek kiépítéséhez, melyek természetes környezetünk biológiai változatosságát gyarapítják, egyben jó megélhetést ígérnek a Tisza árterén élőknek. A benyújtott pályázatok közül összesen 39-nek ítélt meg támogatást az Élő Tisza Szövetség Bíráló Bizottsága, egyenként 400 000 és 950 000 Ft közötti összeggel. Összességében így több mint 39,3 millió Ft jut elsősorban a tájba illő legeltetéses állattartás (juh, kecske) fejlesztésére, ártéri gyümölcsösök kialakítására és felújítására valamint a helyi termékek feldolgozásához szükséges kapacitás kiépítésére.

A támogatott projektekről az adományi adatbázisban olvashat részletesebben.

Az Élő Tisza Programról az elotisza.hu weboldalon tájékozódhat.