NyitóoldalAdományi ProgramZöldút ? VidékfejlesztésCivil Társ
Civil jogszabályokFőbb állomások, eredményekKiadványokEseményekAdományokCivilek a médiában
Kerekítsd a világotMagunkról / KapcsolatPénzügyi jelentésKöszönetnyilvánítások

Szervezetünk tagja az EPSD-nek

Küldetésünk

A zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kívánunk hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához.

A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással kívánjuk elérni.

Főbb állomások, eredmények

A Civil-Társ Trust Programiroda tevékenységének főbb állomásai és eredményei – három év számokban

Mivel mindeddig csak szórványos elemzések készültek a magyar civilszféra jogi és pénzügyi környezetéről (kiemelendő közülük a Nonprofit Szektor Analízis (NOSZA) 2001-ben indult, a szektor jelen problémáit feltáró, vázlatos javaslatokat tevő projektje), a civil szervezetek hazai jogszabályi környezetének fejlesztése – a konkrét jogszabálytervezetek módosítása és a médiafigyelés mellett – első lépésként alaposan átgondolt, az eddigi gyakorlati tapasztalatokon nyugvó és a nemzetközi példákat is figyelembe vevő elméleti elemzést igényelt.

A szakmai háttér megalapozásához konkrét javaslatokat és ajánlásokat is tartalmazó tanulmányokat és háttéranyagokat készítettünk, melyek könnyedén lefordíthatók a jog nyelvére. Kiegészítésképp kerekasztalokat, országjáró konferenciákat és egyéb eseményeket szerveztünk szakértők számára az érintett civil közösségek, döntéshozók és jogi szakemberek bevonásával.